A.K. Dans is opgericht op 1 december 2021 in Haarlem. 

Wie staat er achter A.K. Dans?

Mijn naam is Amber Kroskinski en ben geboren in 1994 in Haarlem. Van jongs af aan ben ik al bezig geweest met dansen en dan vooral het aanleren van mijn zelfgemaakte choreografieën aan mijn buurmeisjes. We lieten dan verschillende dansjes zien op de jaarlijkse straat BBQ. Op de middelbare school was ik ook altijd te vinden bij de musical/ revue. Elk jaar weer zocht ik muziek en bedacht er een choreografie op. 

Nadat ik bij een schoolproject werd gevraagd om auditie te doen bij de dansopleiding in Haarlem was ik meteen om. Pap! Mam! Dit ga ik doen! Ik weet nog goed dat we meteen naar de danswinkel gingen om een balletpanty te halen. 

Na 4 jaar dansopleiding in Haarlem ben ik via stage terecht gekomen bij Sportschool Nijhoff en mocht ik na mijn stage aan de slag als dans docent bij Nijhoff !  Dit heb ik met heel veel plezier 6 mooie jaren mogen doen. Toen Nijhoff besloot om er mee te stoppen stond ik te springen om aan de slag te gaan met mijn eigen dansschool. 

Dans heeft mij heel veel zelfvertrouwen gegeven door de jaren heen. Vraag mij om een presentatie te doen en ik sta te shaken op mijn benen maar zet mij op de Grote Markt in Haarlem om te dansen en ik doe het zonder problemen en met een grote lach! Ik hoop dit en zo veel mogelijk zelfvertrouwen mee te kunnen geven aan alle dansers. Dat is een van mijn grootste doelen in mijn lessen bij A.K. Dans.

Dans, lach, plezier en zelfvertouwen!